Winkel voor de inkoop en verkoop van zilver en goud


Zilver en goud zijn edelmetalen. Een edelmetaal is een metaal dat niet of weinig kan worden aangetast door oxidatie. Goud ziet er altijd glanzend uit. Zilver wordt na enige tijd zwart, maar kan door poetsen weer de glans terug krijgen. Inkoop Goud Amsterdam, onderdeel van Spiegelgracht Juweliers, is een gespecialiseerde winkel in de inkoop en verkoop van zilver en goud.Verwerken van zilver en goud in sieraden


Voor het gebruik in sieraden is het van belang dat edelmetalen zich goed laten verwerken. Daarom zijn zilver en goud bij uitstek geschikt als materiaal voor horloges, armbanden, ringen, broches, hangers en oorbellen. Omdat zilver en goud niet worden aangetast door oxidatie, blijven de sieraden in een goede conditie en houden zij hun glanzende uitstraling.


Het omsmelten van goud


Het goud dat bijvoorbeeld in sieraden is verwerkt, kan worden hergebruikt. Edelmetalen als zilver en goud laten zich namelijk omsmelten. Daarvoor dient wel een hoge temperatuur te worden bereikt. Het smeltpunt voor goud ligt op 1337 °C.


Het omsmelten van zilver


Net als bij goud kan het zilver dat in sieraden is verwerkt, worden hergebruikt. Het smeltpunt van zilver ligt iets lager dan dat van goud, namelijk op 1235 °C. Na het omsmelten kunnen zilver en goud opnieuw worden gebruikt als edelmetaal voor nieuwe sieraden.

Zilver en goud als betaalmiddel


Al eeuwenlang worden edelmetalen als zilver en goud gebruikt als betaalmiddel. Naarmate de onzekerheid in de economie toeneemt, of als er oorlog dreigt, winnen zilver en goud aan populariteit ten koste van gangbare valuta in het monetaire stelsel. Daarnaast geldt de voorraad goud van centrale banken als tegenwaarde voor het geld dat zij uitgeven.

Zilver en goud prijs


De zilver en goud prijs wordt bepaald door de internationale vraag naar en het aanbod van deze edelmetalen. Als eenheid wordt een ‘troy ounce’ gehanteerd, een gewichtsmaat van ruim 31,1 gram. Een kilogram bestaat dus uit ongeveer 32 troy ounce. Op de markt voor zilver en goud wordt de waarde van een troy ounce afgezet tegen 1 US dollar of 1 Euro.

De prijs van zilver


De prijs van zilver schommelt zo rond de € 600 per 1.000 gram. Zie de grafiek voor de actuele zilverkoersDe prijs van goud


Goud ligt aanzienlijk hoger in prijs, recent zo rond de € 35.000 per 1.000 gram. Zie de grafiek voor de actuele goudkoersGespecialiseerde zilver en goud winkel


Inkoop en verkoop van goud en zilver is bij ons in goede handen. Inkoop Goud Amsterdam is als winkel gespecialiseerd in munten en sieraden van zilver en goud. De medewerkers van onze winkel zijn vakmensen. Mede daarom zijn wij als beste getest in de Goudtest van Vara Kassa’s Magazine.

Adres en openingstijden zilver en goud winkel


Van maandag tot en met vrijdag bent u van harte welkom aan de Beethovenstraat 7A in Amsterdam. Onze zilver en goud winkel is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 020 – 422 10 15, per mail zijn wij bereikbaar via info@inkoop-goud-amsterdam.nl.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.